Menu


Sponzori



  • Partneri








  • Včelín najlepším výrobkom na EXPO centre v Trenčíne

    Projekt Včely v meste, vedený našou organizáciou Mladí pre Považskú, prináša dobré výsledky počas celého roka, a to nielen nám ale aj našim partnerom. Jedným z nich je aj Stredná odborná škola - Považská Bystrica, ktorá sa pod vedením riaditeľa Ing. Jána Kunovského a majstra odborného výcviku učebného odboru stolára Romana Suchára, podieľa na výrobe úľov.

    V dňoch 12.-13.11.2015 sa konal 17. ročník výstavy v Expo centre Trenčín zameraný na prezentáciu stredných škôl v oblasti strojárskej, stavebnej, elektrotechnickej, energetickej, drevárskej, nábytkárskej, papierenskej, textilnej, sklárskej, umeleckej, polygrafickej, ekonomickej, podnikateľskej, poľnohospodárskej a oblasti obchodu a služieb. Program sprevádzali ukážky zamerané na manuálne zručnosti žiakov, kultúrne vystúpenia, módne prehliadky a odborné semináre. Súčasťou programu bola aj súťaž o Najlepší exponát výstavy. Súťaž bola určená stredným školám, ktoré sa zúčastnili medzinárodnej výstavy Stredoškolák - Hrdina remesla 2015 a využili tak príležitosť prezentovať svoju školu, jej zameranie, osobitosti a výsledky práce svojich žiakov. Súťaž bola určená pre exponáty zhotovené žiakmi školy podľa študijného zamerania. Stredná odborná škola prihlásila do súťaže exponát "Výrobok z dreva - včelín". Výrobok prezentoval jeho autor, žiak 2.ročníka učebného odboru stolár, Erik Garabík. Vo svojej ústnej prezentácii pred hodnotiacou komisiou sa zameral na originalitu, účelnosť, funkčnosť, nápaditosť a praktické využitie. Poukázal na technické spracovanie exponátu ale i na ekonomické ukazovatele. Nezávislá hodnotiaca komisia ohodnotila prezentáciu žiaka i samotný výrobok za Najlepší exponát výstavy - „Hrdina remesla" a taktiež mu bola udelená CENA PREDSEDU TSK za výrobok z dreva - včelín. Víťaz bol odmenený umeleckou plastikou zo skla, diplomom a vecnými cenami. Sme nesmierne radi že naša spolupráca prináša dobré výsledky, a tak v nej budeme naďalej pokračovať a rozvíjať ju aj s ďalšími partnermi.

    Nižšie si pozrite fotografie z EXPO centra v Trenčíne (kompletný fotoreport z podujatia nájdete vo Fotogalérií už čoskoro)

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára

    Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.