Menu


Sponzori



  • Partneri








  • Uzavretie včelárskeho roka

    Pravdepodobne väčšina z Vás už dnes vie o tom, že v našom meste Považská Bystrica prebieha projekt Včely v meste, ktorý ma pod svojím patronátom občianske združenie Mladí pre Považskú. Čo chvíľa nám skončí sezóna a včely sa pripravia na zazimovanie. V tomto článku však chcem poukázať na pozitívne, no ale aj negatívne veci, s ktorými sme sa stretli počas tohto roku.

    Tento rok mali účastníci prvého a druhého ročníka včelárskej školy možnosť absolvovať záverečné skúšky 6. augusta v Banskej Bystrici, ktorých sa aj zúčastnili a úspešne absolvovali. Za absolvovanie dostali Osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu. Čo však nebolo ich plánom, nakoľko ich cieľom bolo získať výučný list v odbore Včelár, ktorý im bol sľubovaný od začiatku zapojenia sa do včelárskej školy. Absolventi včelárskej školy aj napriek sklamaniu, že nedostali výučný list, tak boli spokojný z podania výuky a odbornosti lektorov.

     V nadchádzajúcom období nás čaká ešte veľa práce okolo včiel, nakoľko bude treba ich pripraviť na zazimovanie a hneď potom pre Vás pripravíme článok, ako sme hospodárili tento rok.  

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára

    Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.